V krásných prostorách Obecního domu se odehrál 1. ročník turnaje v Opavě, při němž nově zapálení goisté v čele s Jiřím Mamulou převzali pořadatelskou štafetu od ostravského klubu. Originální pozvánku „vyslyšelo“ 63 účastníků, kteří byli během víkendu obklopeni pohlednými kulisami s go tématikou a chutným občerstvením. Na sobotní večer připravil spolupořadatel Zoltán Domonkos ochutnávku vín, aby se hráči z řad dospělých mohli odreagovat po náročném dni, což beze zbytku splnilo účel.

Samotný turnaj nabídl v poslední době častý souboj Lukáš Podpěra vs. Pavol Lisý a i v tomto případě byl úspěšnější slovenský profesionál, který se jinak na prvenství příliš nenadřel, stejně jako český reprezentant na místo druhé. Ochuzená top skupina nabídla pouze jedno větší překvapení, když Adriana Tomšů dokázala využít zdravotní indispozice Petra Valáška a poskočila na třetí příčku. Perfektní pětibodové skóre zaznamenali Michal Nemčok a Jakub Milkowski.

Závěrem nezbývá než popřát, aby se v Opavě zrodil silný a stabilní klub, který uspořádá mnoho dalších akcí věnovaných nejdokonalejší hře na světě.

Výsledky

Fotogalerie: Jaroslav Kotowski