7. 3. v 20:00 hrajeme na IGS proti Francii.

Po prohrách s Ruskem a Ukrajinou jsou naši kluci přesně na hranici postupových míst a zápas proti Francii je může vyřadit z boje o účasti ve finále ME. Podobně je na tom i Francie, která po překvapivé prohře s Maďarskem také potřebuje každý bod. Česká sestava stále není zveřejněná, ale lze předpokládat, že budeme hrát v té nejsilnější možné.

Soudě pouze podle ratingu našich soupeřů: 2633 – 2609 – 2560 – 2456 oproti našim: 2624 – 2560 – 2548 – 2498 se zdá, že by zápas měl být vyrovnaný. Rating francouzských hráčů však lehce klame. Benjamin je v tuto chvíli v Koreji v BIBA akademii, kde pod velením profesionálů pracuje na své hře a rating určitě neodpovídá jeho formě. Také rating Antoina Fenecha není odpovídající jeho síle. Je to velezkušený hráč, který turnaje nebere již příliš vážně a tak mu rating pozvolna klesá. Na druhou stranu jakožto kapitán francouzského týmu je jisté, že do zítřejší partie půjde naplno a bude velice nebezpečným soupeřem.

V úterý bude možné sledovat komentovaný přenos na youtube (více na glogu) nebo v Praze ve Wej-čchi salonku, kde by měl proběhnout rozbor pod velením Ondřeje Šilta.

Česko Francie 1:3
1. Lukáš Podpěra 7-dan (Lukan) Thomas Debarre 6-dan (ThomasD) w+5.5
2. Jan Hora 6-dan (JanHora) Tanguy Le Calvé 6-dan (Welvang)  B+R
3. Jan Prokop 6-dan (krabicka) Benji Dréan-Guénaïzia 6-dan (BenjaminDG) W+R
4. Martin Jurek 5-dan (FieldMouse) Antoine Fenech 5-dan (Antoine)  W+2.5