V prosincovém čtvrtém kolem se náš tým utká s Maďarskem. Všechny partie se sehrají více méně v oficiální čas, a tak si diváci show pořádně užijí. Musíme nahlásit první změnu v naší sestavě: Jan Hora nahradí po svém fenomenálním výkonu z Go Baron kvalifikace Ondru Krumla.

Maďarsko postavilo svou nejsilnější sestavu (opomineme-li Dianu Köszegi) a naši se budou muset ukázat v tom nejlepším světle! V tomto ročníku se sice všechny týmy kvalifikují do offline turnaje, ale výhoda pro týmy, které skončí v top 4 je značná. Pokud chceme udržet naději na top 4 naživu, musíme v úterý zvítězit.

Na první desce bude mít Lukáš Podpěra těžký souboj s Pálem „Balón“ Baloghem. Na turnajích mají vzájemné skóre 3:7, ale to ji proto že spolu hrávali ještě předtím, než se Lukáš na hráče jeho kalibru dotáhl. Strašidelnější jsou však Pálovi výsledky online. Letos již porazil dva EGF profesionály (Artem K. a Mateusz S.) a jediný, který ho dokázal zastavit, byl Cristian Pop.

Na druhé desce se Jan Prokop utká s Dominikem Bövízem. V redakci máme názor, že navzdory vyššímu ratingu doplatí Dominik na svoji špatnou karmu. Během posledního roku měl to štěstí studovat jak v Japonsku tak v Číně pod vedením profesionálů, ale z obou míst se vrátil dříve než bylo plánováno. Takovéto pohrdání kvalitní výukou musí být řádně potrestáno.

Souboj na třetí desce zavání extrémní těsnotou. Jak Csaba Mérö, tak Jan Šimara jsou stylově velice pevní hráči a zdá se nepravděpodobné, že by se partie mohla rychle rozhodnout. Zde si myslíme, že zvítězí ten, který v sobě najde v koncovce více fighting spiritu.

Naše staronová tvář na čtvrté desce nebude mít svůj první souboj jednoduchý. Je sice pravda, že na živém turnaji bychom vsadili na Jana Horu všemi deseti, ale na internetu je to věc jiná. Jeho soupeř Peter Markó je především internetový hráč a na všech serverech dosahuje překvapivě vysokých tříd (např. 7-dan na KGS). Na druhou stranu se zdá, že Jan se postupně vrací do formy. Pokud ji do utkání nalezne, nemusíme se o nic bát. Ani nejlepší internetový hráč nemůže zastavit rozjetou pražskou bestii!!

Česko Maďarsko 1:3.
1. Lukáš Podpěra 7-dan (Lukan) Pál Balogh 6-dan (pogacsa)  B+3.5
2. Jan Prokop 6-dan (krabicka) Dominik Bővíz 6-dan (BovDo) W+R
3. Jan Šimara 6-dan (flashback) Csaba Mérö 6-dan (merocsaba) W+R
4. Jan Hora 6-dan (JanHora2) Peter Markó 5-dan (mpepe) W+R

 

SGFka partií