O víkendu se v půvabném Grenoblu, městu dvakrát menším než Brno, utkají junioři z celé Evropy v boji o postupová místa na MSJ. Tento rok máme od našich juniorů velká očekávání, jelikož díky Janě Hricové strávili před turnajem týden na zimním soustředění, kde pod vedením Vládi Daňka a Lukáše Podpěry společně trénovali.

Naše reprezentace:

Naše reprezentace

V kategorii U12 za naše barvy budou bojovat sourozenci Kristovi, Tomáš (16 kyu) a Veronika (19 kyu). Tito si budou muset poradit především se záplavou francouzských 25 kyu, jichž je na turnaji přihlášeno cca 40.
V kategorii U16 nás reprezentují Dita Vášová (4 kyu), Jakub Spanger (11 kyu) a Leon DEFER (6 kyu). Jsme zvědaví především, jak se bude dařit Ditě. Na nedávném MR párů měla příležitost nasát styl od jejího partnera Jana Šimary, což by jí mohlo popostčit o několik tříd kupředu. Na druhou stranu se Leon (a jeho bratr Tristan) jako jediní z české reprezentace zaregistrovali s celým příjmením velkým tiskacím a jde poznat, že se snaží zapůsobit na své soupeře ještě před prvním losováním.
Nejvíce zástupců máme v kateogrii U20: Adriana Tomšů (1 dan), Tristan DEFER (2 kyu), Anežka Bukovská (4 kyu) a Vojtěch Váša (4 kyu). V této kategorii se vyskýta řada již „hotových“ hráčů. Mezi nimi nejvíce záři Grigorij Fionin (6 dan), tak doufejme, že alespoň jeden z našich juniorů bude mít to štěstí si s ním zahrát.

Přejeme všem našim juniorům hodně štěstí a věříme, že celková bilance naší výpravy bude kladná!

Výsledky: U12 – U16 – U20 celkové skóre reprezentace: 23/48.