Do finále letošního ročníku se po uskutečnění zcela nově pojaté a velmi povedené kvalifikace probojoval Ondřej Kruml 6-dan, který tak získal právo vyzvat držitele titulu Lukáše Podpěru 7-dan. Po třetí v řadě budeme mít tedy možnost vidět souboj rivalů z dětství a v současnosti také nejaktivnějších silných hráčů v Česku. Zatímco předloni se podařilo současnému držiteli Go Barona v těchto vzájemných utkáních obhájit titul s čistým kontem, v loňském roce již zaváhal a vítězství zajistil se skóre 3:1. I letos se můžeme bezpochyby těšit na velkolepou podívanou z obou stran.

Tento unikátní turnaj pro celou Evropu nám mohou ostatní země závidět. Zápas se hraje na tři vítězné partie. Vítěz získá dvě unce zlata, zatímco poražený pouze jednu. Pro tuto příležitost je zvolen Fischerův čas, konkrétně 1h + 30s. (tzn. za každý odehraný tah je hráči připočteno 30s). Partie budou přenášeny na internetovém serveru KGS pod účtem CZBaron1. Těšit se můžete také na komentovaný přenos třetího kola v sobotu, který proběhne na Youtube kanále České asociace Go. Na přenose se nám představí naši špičkoví hráči Jan Prokop 6-dan & Jan Šimara 6-dan.

Velké poděkování patří sponzorům celé akce a zároveň dlouholetým patronům českého go. Jmenovitě se jedná o zakladatele nejprestižnější akce v Česku Josefa Němce, filantropa Jana Gernera zaštiťujícího práci s juniory, silnými hráči i organizaci několika turnajů na české go scéně a v neposlední řadě čestného předsedu a organizátora nejen velkolepého pražského turnaje Vladimíra Daňka.

Nenechte si ujít tento napínavý souboj ani Vy! První kolo startuje již v pátek v 17:00. Během víkendu budou dopolední partie začínat vždy v 9:30 a ty odpolední v 15:30.

Fotogalerie

Záznam komentovaného přenosu

Lukáš Podpěra 7-dan obhájil po napínavém souboji titul Go Barona. Gratulujeme!

FINÁLE 1. 2. 3. 4. 5.
Lukáš Podpěra 7-dan X X B+vzd Č+vzd Č+vzd
Ondřej Kruml 6-dan Č+13,5 B+0,5 X X X