Dlouho očekávaná akce roku je tady! Finále Go Barona vypukne již tento víkend. V devátém ročníku vyzve současného držitele titulu Lukáše Podpěru poprvé Ondřej Kruml, který uspěl v kvalifikační části turnaje.

Ačkoliv se hráči po celou dobu existence ve finále Go Barona nepotkali, mají mezi sebou z obou stran bezesporu nejvíce odehraných partií. Za celou dobu jejich dosavadní go kariéry spolu odehráli neuvěřitelných 71 partií! Statistiky jsou zde jasně ve prospěch Go Barona, avšak všichni víme, jak těžké je obhajovat roli favorita, a to zejména ve veledůležitých utkáních. Ukázkou může být i loňský ročník Mistrovství republiky, kde Ondřej Kruml porazil Lukáše Podpěru. Sice se jednalo o jedinou výhru nad ním za poslední dva roky, zároveň však také šlo o nejdůležitější souboj během těchto dvou let.

Unikátní turnaj pro celou Evropu nám mohou ostatní země závidět. Zápas se hraje na tři vítězné partie a pro tuto příležitost je zvolen Fisherův čas, konkrétně 1h + 30s. (tzn. za každý odehraný tah je hráči připočteno 30s). Přehled Go Baronů minulých let naleznete v Síni slávy. Velké díky patří sponzorovi turnaje Josefu Němcovi, který věnuje každoročně tři unce zlata, přičemž dvě z nich připadnou výherci titulu Go Baron a jedna poraženému finalistovi.  Poděkování patří také hlavnímu organizátorovi celé akce Vladimíru Daňkovi.

Nenechte si ujít tento napínavý souboj ani Vy! První kolo startuje již v pátek v 18:00. Během víkendu budou dopolední partie začínat vždy v 10:00 a ty odpolední v 16:00.

Partie budou přenášeny na internetovém serveru KGS pod účtem CZBaron. Partie na KGS můžete nově sledovat také bez aplikace po přihlášení se na tomto odkazu.

Twitch TV

Záznam komentáře prvního kola od Jana Prokopa 6-dan zde.

Záznam komentáře druhého kola od Jana Hory 6-dan zde.

Záznam komentáře třetího kola od Jana Šimary 6-dan zde.

FINÁLE 1. 2. 3. 4. 5.
Lukáš Podpěra 7-dan B+vzd Č+vzd B+6,5
Ondřej Kruml 5-dan X X X

 

Lukáš Podpěra obhájil titul Go Barona! Gratulujeme !!

Fotogalerie