Mistrovství republiky 2015 se odehrálo bez účasti obhájce titulu a několikanásobného mistra Ondřeje Šilta, čehož dokonale využil Jan Prokop a přidal do své sbírky medailí z domácího šampionátu první zlato!

Turnaj byl od začátku do konce velmi dramatický a hned na úvod nabídl divákům internetových přenosů souboj dvou hlavních kandidátů na vítězství. Jan Hora odstartoval prohrou a na rozhodující moment se čekalo do 5. kola, kdy do té doby neporažený Lukáš Podpěra zaváhal s pozdějším vítězem a musel se smířit s celkovým druhým místem. Jako třetí vystoupal na stupně vítězů Jan Šimara, k čemuž mu jistým způsobem dopomohla pomocná kritéria. Ve vzájemné partii se čtvrtým Horou totiž prohrál, přičemž oba zakončili šampionát se čtyřmi body. Dobrý výsledek zaznamenal veterán Petr Cipra, kterému se podařilo skolit dva papírově silnější soupeře.

Pořádající Go klub Blansko v čele s Jarkem Jirušem připravil hráčům vskutku důstojné podmínky ke hře (viz fotogalerie) a z celé akce průběžně informoval ve své reportáži, jejíž součástí je i výsledková tabulka. Další ohlasy z mistrovství v jedinečném podání Broni Snídala bylo možné sledovat na našem facebookovém profilu.