První online (KGS) lekce ČAGo proběhne ve čtvrtek 6. 4. v 19:00 pod vedením Ondřeje Krumla (5. dan). Lekce bude nahrávána a později zveřejněna na brzy založeném ČAGo youtube kanálu. Pokud chcete sledovat lekci, připojte se na KGS v 19:00 do demonstrační hry, která bude otevřená v českém pokoji (Ondrův KGS nick je SIscurge). Přímo ve hře bude odkaz na audio (které by nemělo mít na rozdíl od video streamu delay), takže bude možné komunikovat s lektorem během lekce pomocí chatu ve hře. Níže je pár slov od Ondry o tématu lekce:

Ahoj všichni!
V posledních měsících jsem na turnajích natáčel videa, ve kterých jsem procházel všechny místnosti a nahrával partie. Mám tedy v tuto chvíli solidní databázi situací, které nastávají na deskách českých hráčů od 20. kyu po 6. dan. V této lekci bych chtěl ukázat, co všechno je možné poznat z pouhé „fotky“ situace a jak se mění typy chyb počínaje nováčky a konče hráči top skupiny.
Myšlenku k této lekci jsem dostal kdysi dávno, když za mnou po dohrání partie přišel Pal Balogh a začal se mě vyptávat na jednu situaci. On sice pozici viděl, až když byla dohraná, ale stejně byl schopný dle tvaru pozici zrekonstruovat a ukázat mi chybu, které jsem se dopustil… Pravdou je, že z pouhého obrázku partie jde poznat mnohem více, než se může zdát. Tato lekce by měla jednak předvést, co všechno vidí hráči špičky, když se během turnaje toulají mezi deskami svých kamarádů, ale také poukázat, jaké typy chyb nastávají u různých výkonnostních skupin.
Doufám, že se lekce povede a že se Vás hodně ve čtvrtek připojí na KGS!
Mějte se,
Ondra