Milí hráči go,

Jeden z úkolů výboru ČAGo je motivovat hráče, aby se stávali členy asociace, a napomáhat dobré náladě v českém go. Máme radost vám oznámit tři nové iniciativy, které jsme se rozhodli v roce 2017 podpořit:

  1. Knihovnička české asociace bude od tohoto roku zdarma pro každého člena ČAGo
  2. Levný odkup vyřazeného materiálu ČAGo
  3. Lekce na KGS vedené hráči české špičky

Podrobnější rozbor bodů:

  1. Nejsme si jisti, zda-li je tato informace známá mezi všemy hráči, ale česká asociace má skvěle vybavenou knihovničku. Brzy zde zveřejníme samostatný článek o knihovničce, ale zájemci se můžou podívat na seznam knih zde. Osobně jsem měl to štěstí mít řadu let celou knihovničku u sebe doma a jsou tam opravdové poklady: počínaje kompletní sbírkou časopisů Go-world, přes záznamy partií Go Seigena, až po skvélé sbírky tsumego pro všechny úrovně. (Pozn. ti hráči, jenž knihovné již zaplatili, mohou požádat o vrácení peněz.)
  2. V tuto chvíli ČAGo provádí evidenci a hodnocení kvality materiálu (především kameny a desky). Starší materiál plánujeme vyřadit a umožnit jeho levný odkup. Pokud má váš klub málo desek nebo byste chtěli umístit gobany po čajovnách ve vašem městě, tak vás moc rádi podpoříme!
  3. Rádi bychom utužovali přátelské vztahy mezi hráči i mimo turnaje a zároveň nalákali nové členy do naší asociace. Z tohoto důvodu jsme se domluvili s hráči české špičky (L. Podpěra, J. Hora, M. Jurek, O. Kruml, O Kachyňa), že během roku 2017 udělá každý jednu veřejnou lekci na KGS. Půjde o audio lekce, ve kterých lektor odprezentuje téma zajímavé pro hráče všech úrovní.
    Důležité informace ohledně lekcí:

    1. Lekce budou veřejné – tedy i pro nečleny ČAGo. Doufáme však, že pokud na lekce budete chodit a budou se vám líbit, tak členství alespoň zvážíte. Velmi rádi bychom členskou základnu rozšířili a samotné peníze z členských příspěvků jsou potřebné pro běh asociace.
    2. Datum lekcí bude vždy oznámeno na stránkách ČAGo a facebooku ČAGo s týdenním předstihem. Přesný termín bude vždy záležet na lektorovi, ale orientační data lekcí jsou následovná:
      1.   4. 4. – Ondřej Kruml
      2.   1. 6. – Lukáš Podpěra
      3.   15. 7. – Ondřej Kachyňa
      4.   15. 9. – Martin Jurek
      5.   15. 11. – Jan Hora
    3. Lekce budou trvat kolem 90ti minut.
    4. Konkrétní termín první lekce bude zveřejněna během příštího týdne.

Doufáme, že se lekcí zúčastníte!

Napsal Ondřej Kruml