Dramatický vývoj kvalifikace na ME týmu přinutil maďarský tým poprvé v sezóně postavit jejich kapitána Julii Seres. Zdánlivě nedůležitý zápas může totiž v konečném důsledku rozhodnout o mnohém. Pořadí v kvalifikaci je jedno z pomocných kritérii finále. Díky skvělým výsledkům Pála Balogha na první desce, známého spíše pod svojí přezdívkou Balón, mohou Maďaři stále vyhrát kvalifikaci. K dosažení tohoto psího kusu potřebují nejprve porazit náš tým 4:0 a následně doufat, že se finský tým konečně probudí a porazí Rusko rovněž 4:0.

Z pohledu českého diváka se v tomto utkání o mnohé nehraje. Český tým již nemůže ani sestoupit ani postoupit a tento fakt se odráží na naší sestavě. Kromě poctivého dříče Lukáše Podpěry nikdo ze základu nenastoupí. Na druhou stranu je sympatické, že dostanou příležitost kluci z druhé řady. Třeba, podají-li dobrý výkon, budou mít více příležitostí v příští sezóně!

Česko Maďarsko 9. 5.
1. Lukáš Podpěra 7-dan (Lukan) Pál Balogh 6-dan (pogacsa) B+5.5
2. Ondřej Kruml 5-dan (scurge10) Peter Markó 4-dan (mpepe) W+R
3. Petr Kouba 3-dan (koubic) Rita Pocsai 4-dan (potty?) W+R
4. Ondřej Kachyňa 3-dan (Kachnak) Julia Seres 2-dan (chemotox) W+R

 

Vzhledem k tomu, že streameři hrají, je nejasné, jestli stream proběhne. Jan Prokop se zatím snaží domluvit svůj tým. Snad se mu to podaří!