Poslední roky se stáva tradicí, že mistrovství ČR juniorů se koná v lednu v Praze, v základní škole Brdičkova na Lužinách. Ani letos tomu nebude jinak. Mistrovské klání proběhne 21.-22. ledna, opět ve třech kategoriích. Z doposud přihlášených tvoří zhruba dvě třetiny hráči domácího PromoGo. Pokud by se ještě někdo chtěl přihlásit, neváhejte. Čas na přihlášení za zvýhodněné startovné je až do úterý, 17. ledna.

Letos se poprvé po dlouhé době bohužel neuskuteční doprovodný turnaj pro začátečníky. Jak již ze startovní listiny pro MR vyplývá, velký zájem o mistrovství mimo domácí hráče moc není, a protože většina „Promogáčů“ tentokrát nastoupí na MR, tak by těm skutečným začátečníkům chyběli soupeři. Je to škoda, ale snad se to v příštích letech opět zlepší.

I přes absenci doprovodného turnaje ale bude doprovodný program pro účastníky pestrý. Pro ty co dohrají dříve, budou připravené doprovodné soutěže, aby se v pauze mezi koly nenudili. Bude možnost nechat si okomentovat partii a rovněž nebude chybět tradiční promítání „Hikaru no go“. Navíc připravujeme na sobotu po obědě před druhým kolem, přibližně v 13:00 hodin, besedu o go s nestorem českého go pod hlavičkou „Možná přijde i V.D.“

Vítání jsou všichni zájemci, nejen z řad hráčů. Kdo můžete hrát, přijďte si zahrát, kdo nemůžete hrát, přijďte se podívat.

Malé upozornění na závěr. Z důvodů konání MR byl prodloužen druhý termín pro přihlášení se na zimní soustředění go do Hojsovy Stráže z 31. prosince až na 23. ledna. Kdo máte zájem a váháte, tak neváhejte. Sněhové podmínky jsou letos doopravdy skvělé.

Průběžné výsledky