Než se pustíme do výčtu novinek, dovolte mi za výbor ČAGo popřát všem goistům veselé Vánoce a hodně úspěchů v novém roce. Nechť jsou Vaše skupinky živější než kdy dříve a Vaše území vzkvétají do Gargantuovských velikostí!

V tomto článku budeme probírat následující body:

  1. ČAGo hledá dobrovolníky.
  2. Letní soustředění se bude konat pod novým hlavním organizátorem.
  3. Lekce ČAGo Jana Hory je přesunuta na leden.
  4. Konference o go kultuře v Hangzhou.
  5. Nabídka pomoci s volbou knihy z knihovničky ČAGo.

Podrobnější rozbor bodů:

  1. Jak jistě víte, Česká republika má svoji asociaci go, kterou vede výkonný výbor složen z pěti členů. Jakožto členové výboru tak rozhodujeme o rozpočtu, staráme se o propagaci a udržujeme asociaci v běhu. Vše bohužel děláme ze svého volného času, a tak se především staráme o nutnosti a nemáme čas všechny nápady realizovat. Pokud jsi Ty, čtenáři, fanouškem go a rád bys nám pomohl, budeme vděčni. Hledáme dobrovolníky, kteří by měli za úkol konkrétní „projekty“. Uvedeme pár příkladů „wanted“ pozic/projektů:
    1. (Pomocný) hledač informací ohledně grantů/MŠMT
    2. Reportér z turnajů
    3. Zpravodaj gowebu
    4. Editor videí
    5. Tvůrce videí s go tématikou (pravidla atd.)
    6. Administrátor youtube kanálu ČAGo

Pokud máš zájem pomoci situaci go v ČR, tak nás prosím kontaktuj. Určitě najdeme společnou řeč a rádi pomůžeme s jakýmkoli z Tvých go projektů! Sluší se zde zmínit, že mnozí hráči se již na propagaci go podílí. Tímto jim vřele děkujeme za pomoc.

  1. Máme radost Vám oznámit, že letní soustředění se bude konat i v příštím roce! Hlavním organizátorem bude Ondřej Kachyňa, který má již vytipovanou řadu chat a pomalu začíná prostory domlouvat. Lze očekávat soustředění v podobném nádechu, jako ta minulá. Určitě Vám Ondra rád odpoví na Vaše dotazy níže v diskusi.
  2. Vzhledem k nedostupnosti organizátora ČAGo lekcí v listopadu a Honzova nabitého prosince, jsme se rozhodli poslední lekci ČAGo umístit až na měsíc leden. Děkujeme za trpělivost!
  3. Před několika dny nám přišel e-mail z čínského „Go Culture Research Department“ v Hangzhou. Informují nás o tom, že se každým rokem v říjnu odehrává konference o go kultuře. Na této „Go Culture Conference“ jsou různé prezentace od historie go až po umělou inteligenci. Pokud byste měli zájem na konferenci prezentovat nějaký z Vašich projektů, tak veškeré informace jsou dostupné zde. Pokud bude Vaše téma přijato, tak se můžete těšit na pobyt v 5-ti hvězdičkovém hotelu hrazeném organizátorem akce.
  4. Na závěr bychom opět rádi zapropagovali  knihovničku ČAGo. Máme opravdu spoustu kvalitní literatury a je škoda, že většina z ní leží skladem. Protože nemusí být snadné vybrat si správnou knížku, rozhodli jsme se zavést „knižního poradce“. Knihovna byla dlouhá léta umístěna u Ondřeje Krumla, a tak má dobrou část knih přečtených. Pokud byste uvítali radu, neváhejte ho kontaktovat a to i v případě, že vůbec nevíte, jakou část go zrovna pilovat. Přiložte pár svých partií do e-mailu, Ondra se na ně podívá a snad Vám dobře poradí. (Doporučujeme také zhlédnout lekci Martina Jurka).