Tento víkend se v Praze odehraje Mistrovství republiky žáků a juniorů pořádané Janou Hricovou. Turnaj je rozdělen do tří skupin, U12, U16 a U20.

V kategorii U20 je jasným favoritem Adriana Tomšů. Nejenže má nejvyšší rating v této kategorii, ale mezi danovými hráči se již nějakou dobu pohybuje, a tak je velice ostřílená. Na svém kontě má skalpy několika známých 3-danů (např. Cipra, Kachyňa) a dále se zlepšuje. Postavit se jí do cesty k titulu se pokusí Tristan Defer. K hranici 1-kyu/1-dan se dostal sice teprve nedávno, ale jeho vychytralý styl hry má potenciál Áďu překvapit (již se tak jednou stalo). U Tristana si můžete být jistí tím, že nebude „betonovat prohru“ a v každé situaci bude hledat i tu nejtemnější cestičku k vítězství. Hrozí však, že i kdyby byl v souboji s Áďou úspěšný, nemusí to na titul stačit. V druhé řadě čekají nejen nebezpeční Dušan Janský, Anežka Bukovská a Vojtěch Váša, ale hlavně jeho krvežíznivý bratr Leon. Bratři se u turnajové partie setkají po několikaleté přestávce a psychologicky bude mít navrch Leon – nemá co ztratit.

Kategorie U16 je pravděpodobně předem rozhodnutá. Dita Vášová má nad svými soupeři velký náskok a bylo by velké překvapení, kdyby na turnaji ztratila byť jediný bod. Zajímavý souboj však bude o druhé místo: Robin Popov a Ondřej Skotnica jsou dobří kamarádi z frýdecké školy. Za necelý rok se oba dostali na hranici 9/10- kyu, což je chvályhodný výsledek.

Kategorie U12 má tradičně největší potenciál na překvapení. Michal Hrbek bude muset ke svým hrám přistupovat velice seriózně, aby uhájil roli papírového favorita, Kvído Kadeřávek a Ladislav Kořan jr. představují pro Míšu hrozbu a to jim je pouze 8 let!

Turnaj bude možné sledovat v českém pokoji na KGS.

Výsledky U12 U16 U20