O víkendu 15. a 16. prosince proběhlo v Liberci Mistrovství republiky žen a souběžný otevřený turnaj. Termín blízko Vánoc a kolize s finálem Barona se projevily na účasti a dorazily tak pouze čtyři hráčky na mistrovství a deset hráčů na doprovodný turnaj.

Hrálo se tedy systémem round-robin dvoukolově a každá hráčka tak sehrála 6 partií. Mistryní republiky pro rok 2018 se suverénně bez porážky stala Adriana Tomšů 1-dan, druhé místo získala Dita Vášová 2-kyu a na třetím místě skončila Anežka Bukovská 2-kyu.

Doprovodný turnaj se tradičně hrál kombinací partie na 19×19 s plným hendikepem a dvěma partiemi na 9×9. Na závěr se sečetlo skóre za tyto tři partie. Zde zvítězil Michal Timko 2-dan, druhé místo překvapivě získala Hana Kotinová 17-kyu, která dokázala obhájit své hendikepy i proti podstatně silnějším hráčům, a třetí místo vybojoval Benedikt Klaudis 4-kyu.

Turnaj se hrál jak již tradičně v moderním areálu Technické univerzity Liberec, kde nám organizátoři z libereckého go klubu pod vedením Martiny Šimůnkové a Michala Hampuly připravili ideální hrací prostředí. Po celý turnaj bylo zajištěno občerstvení, ze kterého hráči ocenili především množství kvalitního čaje.

Co do kvality herního prostředí a servisu ze strany organizátorů se dá Liberecký turnaj považovat za jeden z nejlepších v republice, tak doufejme, že i přes termín blízký Vánocům sem příští rok goisté dorazí ve větším počtu.

Fotky z MRŽ a vedlejšího turnaje ke stažení na uložto

Výsledky MR žen

pro Goweb napsal Michal Timko