Stejně jako každý rok, přichází na konci mrazivých lednových dnů první letošní turnaj, tradičně pořádaný hanáckou metropolí Olomouc. Pro letošní rok se také jedná o první ze tří kvalifikačních turnajů na Mistrovství republiky, tudíž lze očekávat hojnou účast goistické smetánky a to nejen z Česka.

V tuto chvíli je na turnaj přihlášeno téměř devadesát účastníků z pěti evropských zemí. Hráči změří své síly nad gobany v příjemném prostředí Přírodovědecké Fakulty Univerzity Palackého, jež poskytuje kvalitní zázemí s dostatkem prostoru pro hraní, stejně jako lahodný bufet z kuchyně „Göbl’s family“. 🙂 V sobotu i v neděli bude zajištěna možnost objednání obědu přímo do místa konání. Objednávky je však nutno nahlásit hned ráno po příjezdu!

Těšit se můžete také na milé členky Japonského klubu, jejichž čajové občerstvení se stalo již tradičním doplňkem tohoto turnaje. Pro hráče cestující z daleka je připraveno kvalitní ubytování na univerzitních kolejích, které se nachází přibližně 100 metrů od hracího místa. V okolí se pak nachází dostatek restauračních zařízení, které zajisté uspokojí potřebu večerní zábavy. Pro nejmenší účastníky je připravena spousta věcných cen od našich partnerů.

Pokud ještě někdo nerozhodnutý zvažuje účast na turnaji, tak stále je k dispozici možnost ubytování na již zmíněných univerzitních kolejích. Těšíme se na Vás v Olomouci!

Konečné výsledky

Fotogalerie

Zápisy partií:
Dominik Boviz – Lukas Podpera (Olomouc 2020)
Lukas Podpera – Petr Valasek (Olomouc 2020)
Jan Prokop – Lukas Podpera (Olomouc 2020)
Radek Nechanicky – Lukas Podpera (Olomouc 2020)

za Go klub Olomouc Ondřej Bláha a Karel Švec