I letos se v Praze utkají čeští junioři o tituly mistrů republiky ve třech různých kategoriích – U12, U16 & U20. Oko diváka se přesune pro tentokrát z kategorie U12 do kategorie U16, jelikož hned několik českých nadějí dosáhlo nebo v tomto roce dosáhne 12ti let. Zatímco v kategorii U12 tedy bude jasným favoritem Bartoloměj Dach 6k, o kategorii výš proti sobě svedou souboj rivalové Jan Komín 6k, Ladislav Kořan 7k a Tadeáš Grosser 8k. Do bojů by však mohl promlouvat také na první pohled nenápadný Vojtěch Bočan 14k, který se za poslední dobu rychle vyšvihl a od svého posledního turnaje měl navíc dostatek prostoru pro trénink. Vyrovnaný boj o titul můžeme očekávat v kategorii U20, kde se v posledních letech drží podobná sestava v čele s Ditou Vášovou 1d. V minulosti jsme se ovšem několikrát přesvědčili, jak těžké je právě roli favorita obhájit. Nechme se tedy překvapit, jak si s náporem očekávání poradí hráči letos.

Zázemí akci poskytuje již několikátým rokem Fakultní základní škola Brdičkova. Bezproblémovou organizaci poté zajišťuje všem dobře známá lektorka a hráčka Jana Hricová. Hráči se mohou těšit také na hodnotné ceny v podobě voucherů na nadcházející Mistrovství Evropy pořádané v březnu v Praze a další. Vzhledem k této mimořádné události se rozhodla Česká asociace go ve spolupráci s Promogo vyčlenit vyšší dotaci na ceny za účelem zajištění co nejlepších podmínek a podpoření našich hráčů v reprezentaci na mezinárodní scéně. Počínaje tímto týdnem odstartovala také online škola pro juniory s intenzivním tréninkem na ME pod dohledem našeho nejsilnějšího hráče Lukáše Podpěry 7d.

Můžeme tedy bezpochyby očekávat napínavé vzájemná souboje a boj o titul až do samotného konce turnaje. Držíme všem palce!

Fotogalerie

Konečné výsledky

U12
1. Bartoloměj Dach 6k
2. Matouš Babka 18k
3. Petr Adámek 20k

U16
1. Jan Komín 6k
2. Ladislav Kořan 7k
3. Tadeáš Grosser 8k

U20
1. Dita Vášová 1d
2. Leon Defer 1k
3. Robin Popov 2k