V rámci zlepšování komunikace se členy by chtěl výkonný výbor rozesílat do členské základny občasné emailové newslettery. První jsme rozeslali na přelomu roku v rámci informací o platbě členských příspěvků. Druhý – již plnohodnotný – odešel dnes.

Rádi bychom vás poprosili do komentářů pod tímto článkem o zpětnou vazbu: Jestli vám newsletter přišel, popř. zda nespadl do spamu (problém byl zřejmě u adres na doméně gmail.com; naopak třeba seznam.cz se zdá být v pohodě)? A jestli máte vůbec o podobný typ informací zájem? Uvítáme i další náměty.

Protože je možné, že vám newsletter nepřišel, tak ho přikládáme:

______________

Ahoj (jméno)
posíláme ti občasník České asociace go. Jeho cílem je jednak shrnout nejdůležitější události, které se v poslední době v komunitě go udály nebo se chystají, jednak informovat i ty, kteří nemají čas pravidelně sledovat goweb.cz nebo facebook ČAGo, o tom nejzásadnějším.
S goovými pozdravy
Výkonný výbor ČAGo

_

NOVINKY Z VÝKONNÉHO VÝBORU:
Výkonný výbor se schází jednak pravidelně vždy první čtvrtek v měsíci, jednak celou řadu věcí řeší i průběžně korespondenčně. Rozdělení pravomocí naleznete zde: https://goweb.cz/cago/vykonny-vybor/ . Veškeré zápisy jsou k dispozici tady: https://goweb.cz/dokumenty/ .

Valná hromada
Valná hromada proběhne v rámci turnaje v Blansku v pátek 3. března. Bližší informace jsou zde: https://goweb.cz/2023/02/pozvanka-na-valnou-hromadu-v-blansku-2023/ .

Zprovoznění platební brány
Členské příspěvky, různé účastnické poplatky (nyní např. na juniorské soustředění), ale i dary lze nyní platit i platební kartou a dalšími moderními metodami na pár kliknutí přes platební bránu ČAGo https://platby.goweb.cz/ .
Její zprovoznění jsme plánovali už na konec roku 2022, ale kvůli dlouhého jednání se zprostředkovatelskou společností se to podařilo až nyní.

Mistrovství republiky 2023
Mistrovství republiky 2023 bude v Blansku v termínu 28. 9. – 1. 10. O konkrétních podmínkách a finančním zajištění se v současné době jedná a budeme vás o tom včas informovat. Každopádně hlavně špičkovým hráčům doporučujeme nepodcenit kvalifikace. :-)

Komise a spolupracovníci
Výbor se zabývá novým obsazením komisí. Některé fungují dobře. Některé chceme doplnit. Výbor vytipoval vhodné lidi, které nyní osloví. Přesto budeme rádi, když se přihlásí i další zájemci o práci v nich. Komise plánujeme následující:
– Revizní komise (kontrola hospodaření)
– Sportovně-technická komise (turnaje, turnajový kalendář, rozhodčí atd.)
– Klasifikační komise (třídy, rating)
– Disciplinární komise
– Komise pro děti a mládež (akce pro mládež, kroužky apod.)
– Komise reprezentantů (určeno pro top hráče)
– Komise pro média a propagaci (určeno hlavně pro ty, kteří přispívají na goweb a facebook)

Školení rozhodčích
Po mnoha letech se chystá školení rozhodčích. Podle Soutěžního řádu ČAGo totiž musí na každém turnaji být proškolený nehrající rozhodčí a občas už bylo znát, že noví chybí.
Školení se bude konat 15. a 16. 3. od 19.00 hodin. Trvání vždy cca 2 až 2,5 hodiny. Forma online. Školiteli budou A. Cieplý a M. Timko.
Více informací a odkaz na zaregistrování naleznete v kalendáři ČAGo https://goweb.cz/kalendar-akci/ .

Propagační materiály
Připomínáme, že jsou k dispozici tištěné propagační materiály. Více informací naleznete zde: https://hra-go.cz/ruzne/propagacni-materialy/ . Pokud pořádáte propagační nebo náborovou akcí, je možné si je nechat zaslat od Tomáše Grossera (grosser@goweb.cz, 737 206 033), popř. si je vyzvednout osobně v Praze u Adriany Tomšů a v Brně u Ondřeje Krumla.

Evropský kongres go 2023 hledá pomocníky
Kontaktovali nás pořadatelé letošního kongresu, který se bude konat v Markkleebergu u Lipska. Hledají pomocníky, jež by jim pomohli s organizací. Pokud máte zájem se do organizace zapojit, obraťte se na ředitele kongresu Reného Scheibeho, info@egc2023.de.

ZPRÁVY Z TURNAJŮ:

6.-8. 1. – Finále Go Barona 2022 – Praha
Obhájce Lukáš Podpěra a vyzývatel Ondřej Kruml předvedli pěkný souboj. Ondra vedl už 2:0 a měl dvě unce zlata pro vítěze na dosah. Lukáš se ale nechtěl s jednou uncí pro poraženého finalistu smířit a dokázal tento strhující zápas otočit na 3:2 ve svůj prospěch.

28.-29. 1. – MR žáků a juniorů – Praha + doprovodný turnaj pro děti
První mistrovské tituly v roce si tradičně rozdělovali žáci a junioři. Pořadí do 12 let: 1. Bartoloměj Dach, 2. Matouš Babka, 3. Teodor Kuprijanov. Pořadí do 16 let: 1. Jan Komín, 2. Ladislav Kořan, 3. Jakub Kolář. Pořadí do 20 let: 1. Robin Popov, 2. Rostislav Litovkin, 3. Anežka Jirušová.

25.-27. 1. – Finále Grand Prix 2022 – Grenoble
Na této prestižní akci nás reprezentoval pouze Lukáš Podpěra. Ten bez ztráty bodu vyhrál čtyřčlennou základní skupinu a následně i čtvrtfinále proti Alimu Jabarinovi, 2. profi-dan. V semifinále ale prohrál se Stanisławem Frejlakem, 1. profi-dan a v boji o bronz nestačil na úřadujícího mistra Itálie Davida Bernardise, 5. dan.

28.-29. 1. – TIGGRE – Ellie Cup – Grenoble
Chuť si Lukáš Podpěra spravil na následném TIGGRE – Ellie Cupu, který bez ztráty bodu vyhrál. Jednalo se o elitně obsazený turnaj (nebývá časté, aby hned několik 6. danů mělo jen dva body z pěti).

4.-5. 2. – 1. Sokolovský turnaj, 1. kvalifikace na MR
Česká špička může být ráda, že se MR nehraje jako open. První kvalifikaci totiž vyhrál maďarský reprezentant Dominik Boviz. Nicméně 100 kvalifikačních bodů a téměř jistotu postupu na MR bral druhý Jan Šimara. Třetí byl Lukáš Podpěra. 1. dan si na tomto turnaji uhráli dvanáctiletý Jan Komín a Josef Moudřík.
Stav kvalifikace na MR1. O. Kruml – mistr republiky – přímý postup, 2. J. Šimara – 100 b., 3. L. Podpěra – 77 b., 4. J. Šebela – 60 b., 5. M. Timko – 46 b., 6. P. Cipra – 36 b., 7. F. Čáha – 28 b., 8. J. Moudřík – 22 b., 9. J. Komín – 17 b., 10. T. Defer – 13 b., 11. M. Šmerek – 10 b.

24.-26. 2. – 7. evropská profesionální kvalifikace, Mokrá-Horákov
První dějství má za sebou 7. evropská profesionální kvalifikace, která se konala v Mokré-Horákově u Brna. Do semifinále postoupili hned dva čeští borci – Lukáš Podpěra a Jan Šimara. Spolu s nimi se o možnost stát se dalším evropským profesionálem utkají Benjamin Teuber z Německa a Dominik Bövíz z Maďarska.
Semifinále a finále se bude na stejném místě konat za 14 dní.
Více informací: https://goweb.cz/2023/02/sedma-evropska-profesionalni-kvalifikace-v-mokre-horakov/

NÁSLEDUJÍCÍ TURNAJE A AKCE:

4.-5. 3. – XVII. Blanenský turnaj v go, 2. kvalifikace na MR
25.-26. 3. – Go Open Plzeň 2023, 3. kvalifikace na MR
1.-2. 4. – IX. Memoriál Ivoše Pavlíka
22.-23. 4. – MR párů – Brno
29.-1. 5. – 51. Pražský turnaj v go – Korean Ambassador
27.-28. 5. – 3. Bečovský turnaj ve hře go
15.-16. 7. – 22. – Moyo Open – Memoriál Radka Nechanického – Pardubice
28. 9. – 1. 10. – Mistrovství republiky 2023 – Blansko

Akce pro děti:
15. 4. – Dětská Grand Prix – 2. turnaj pro děti na ZŠ Brdičkova, Praha
10. 6. – Dětská Grand Prix – 3. turnaj pro děti na ZŠ Brdičkova, Praha
5.-12. 8. – Letní juniorské soustředění go 2023 – Mariánská, Jáchymov

Termíny ligy družstev:
22. 3. a 12. 4.
Baráž 10. 5.
Termín finále bude upřesněn.

Termíny lekcí L. Podpěry pro VIP členy ČAGo:
17. 3.

Ostatní zajímavé akce:
10.-12. 3. – Evropská profesionální kvalifikace – Mokrá-Horákov – semifinále a finále
22.-26. 3. – Mistrovství Evropy juniorů – Ankara
22. 7. – 5. 8. – Evropský kongres go – mistrovství Evropy – Lipsko
16.-18. 8. – Mistrovství Evropy párů – Leksand (Švédsko)

Detailní informace vč. dalších evropských turnajů naleznete na https://goweb.cz/kalendar-akci/ .

Připomínáme platbu členských příspěvků:

Platební kartou: https://platby.goweb.cz/
Převodem:
Číslo účtu: 2001135934/2010
VS: 123456789
 Zpráva pro příjemce: ČP 2023 (jméno)
Kompletní informace naleznete zde: https://goweb.cz/cago/clenstvi/

Závěrem si tě dovolujeme požádat o provedení online registrace do ČAGo na adrese https://goweb.cz/registrace/. Je možné, že jsi v minulosti přihlášku vyplňoval. Nicméně tyto údaje jsou pro nás důležité pro zápis do rejstříku sportů Národní sportovní agentury. Na počtu členů, které v rejstříku máme zapsány, závisí, o jaké dotace můžeme žádat. Zároveň věříme, že nám to v budoucnu umožní stát se plnohodnotným členem České unie sportu