Uchazeči o titul Go Baron i o juniorské tituly mají svou letošní domácí premiéru už za sebou. Ostatní čeští hráči se dočkají o tomto víkendu! Sezóna tentokrát startuje na dost netradičním místě – vůbec poprvé v historii se bude turnaj v go konat v Sokolově.

A zvláště česká špička rovnou začne zostra, protože se budou rozdělovat první kvalifikační body na letošní mistrovství republiky. Ale ani ostatní hráči nepřijdou zkrátka, protože účast bude vskutku mezinárodní – kromě češtiny bude slyšet němčinu, polštinu, maďarštinu a rakouštinu.

Hlavním favoritem – alespoň podle zatím přihlášených – bude Lukáš Podpěra (7. dan). Ten od začátku roku už stačil obhájit Go Barona, skončit čtvrtý ve finále Evropské Grand Prix a hlavně o uplynulém víkendu bez ztráty bodu vyhrát dobře obsazený TIGGRE Ellie Cup. Spravit si chuť z výsledkově mdlejších posledních měsíců se bude snažit exmistr Evropy Jan Šimara (6. dan). A trojici největších favoritů by měl doplnit nejaktivnější maďarský hráč posledních dvaceti let Dominik Boviz (6. dan).

Hrát se bude v nedávno zrekonstruované budově městské knihovny. Role hlavního organizátora se premiérově ujal Karel Wälzer. (Mimochodem, noví organizátoři i nové turnaje jsou velmi vítány a určitě je Česká asociace go ráda podpoří, např. zapůjčením hracích souprav, propagačním materiálem apod.)

Závěrem je dobré připomenout, že podle nově schválených pravidel musí mít čeští hráči od 10. kjú zaplaceny členské příspěvky ČAGo na rok 2023, nebo zaplatit příplatek ke startovnému 150 Kč. A pro započtení kvalifikačních bodů jsou zaplacené příspěvky dokonce nutností.

Propozice naleznete zde.

Zaregistrovat se ještě můžete zde.

 

1. kolo:

L. Podpěra – J. Šebela
F. Čáha – D. Boviz
J. Šimara – M. Timko
P. Cipra – T. Defer

2. kolo:

J. Šimara – L. Podpěra
D. Boviz – P. Cipra
J. Šebela – L. Defer
M. Timko – M. Šmerek

3. kolo:

D. Boviz – J. Šimara
L. Podpěra – J. Komín
P. Cipra – F. Čáha
J. Šebela – M. Timko

4. kolo:

D. Boviz – J. Šebela
J. Moudřík – J. Šimara
P. Cipra – L. Podpěra
F. Čáha – M. Šmerek

5. kolo:

L. Podpěra – D. Boviz
J. Šimara – F. Čáha
M. Timko – P. Cipra
J. Komín – J. Šebela

Celkově: 1. D. Boviz, 2. J. Šimara, 3. L. Podpěra

Kompletní výsledky zde.

Fotografie na FB stránce ČAGo.

Foto: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48192523