Už pošesté se turnajový kolotoč podívá do jihočeského Písku. Od zítřka jsou po loňské odmlce opět na programu Kameny v Písku. V posledních dvou ročnících organizátoři šoupali s termínem. Z pohledu prořídlého podzimního turnajového kalendáře se zdá rozhodnutí zaměnit původní květen za září jako dobré rozhodnutí.

Představovat největší favority je tak trochu jako strkat si kameny do vlastního území. Ale přesto: Jan Šimara (1. profi-dan) a Lukáš Podpěra (7. dan) v seznamu přihlášených ční vysoko nad ostatními. Mírným favoritem je Lukáš, pro něhož mluví jak vyšší aktuální rating, tak vzájemné skóre 39:30. Ale turnajové vítězství Honzy by také nebylo žádným překvapením.

To se už nedá říct o ostatních, kteří nejspíše budou odsouzeni bojovat jen o bronz. Papírovou trojkou je Zbyněk Dach (4. dan), čtyřkou dle klubové příslušnosti domácí Petr Cipra (3. dan). A pak už následuje plejáda 2. danů, z nichž bude asi nejzajímavější sledovat dva juniory – Bartoloměje Dacha a Jana Komína. Partie s podobnými hráči mohou být hodně nevyzpytatelné a třeba se opět dočkáme nějakého překvapení. O tom by ostatně mohl velmi živě vyprávět Zbyněk Dach, který před 14 dny podlehl svému synovi Bártíkovi v Mokré-Horákově hned v prvním kole.

Konečné výsledky