Milí hráči a příznivci hry go,

dovolte mi za celý výkonný výbor Vám všem popřát šťastný a úspěšný vstup do roku 2024.

Ráda bych se krátce poohlédla za uplynulým rokem. Po náročnějších obdobích se podařilo v loňském roce asociaci stabilizovat a náš nový výkonný výbor měl tak možnost budovat na tomto pevném základě. Hned z počátku roku jsme poupravili varianty členství, z nichž největším úspěchem bylo bezpochyby vytvoření zcela nové varianty VIP. Jsme moc vděčni všem, kteří se zapojili do této iniciativy a podpořili tím značně asociaci. Celkově jsme i navýšili členskou základnu díky těmto změnám. V průběhu roku jsme poté uskutečnili několik workshopů a lekcí včetně školení rozhodčích a zahájili nový projekt “Buď lektorem, podpoř lektora” na který se podařilo vybrat díky štědrým darům více než 250 000,- Kč a během čtyř měsíců se stihlo otevřít několik nových kroužků.

Na mezinárodní scéně i letos zaznamenaly české barvy několik cenných vítězství a ohodnocení. Tím nejdůležitějším bylo udělení titulu prvního českého profesionála Janu Šimarovi. Národnímu týmu se podařilo na Mistrovství Evropy vybojovat stříbro a v juniorské kategorii i tentokrát zazářil Bartoloměj Dach, který se umístil na pěkném 4. místě na ME v kategorii do 12 let. Naše dlouholetá ratingová jednička Lukáš Podpěra nás reprezentoval hned na několika šampionátech, z nichž bychom rádi vytyčili krásné 4. místo na Korea Prime Minister Cupu, 5. místo na Grand Slamu a konec roku zakončil stříbrem na Finále Evropské Grand Prix. V kategorii dvojic se umístili jako nejlepší hráči ze západu na Mistrovství světa pár Adriana Tomšů a Lukáš Podpěra.

Všechny tyto aktivity a umístění by však nebyly možné bez podpory a přízni celé české komunity go. Je nutné podotknout, že máme obrovské štěstí na dárce se štědrým srdcem, neuvěřitelnou zásobu nadšených organizátorů akcí a cenné podporovatele našich mladých nadějí. Děkujeme každému z Vás za tuto dlouholetou podporu a těšíme se až Vám představíme naše další plány a projekty v nadcházejícím roce.

Speciálně bych chtěla poděkovat svému týmu ve výboru, který usilovně pracuje a investuje v životě to nejcennější – svůj čas – na rozvoj go v Česku. Je mi ctí být součástí i vést takto skvělý tým z pozice předsedkyně a věřím, že se nám do konce našeho volebního období podaří splnit vytyčené cíle a plány.

Brzy na viděnou opět za gobany!

Adriana Tomšů

předsedkyně České asociace go