Měsíc říjen má v notýsku poznamenaný každý nadšený hráč deskových her. Gymnázium Jana Nerudy mělo o víkendu tu čest přivítat v rámci pražského Deskohraní zájemce o hru go. Ke gobanům zasedlo příjemných 66 hráčů jak ze všech koutů republiky, tak i z míst vzdálenějších – Polska, Slovenska nebo Ukrajiny. 

Tento turnaj s atraktivním cenofondem a pohostinnými podmínkami, které připravila hlavní organizátorka Jana Hricová, přilákal mimo jiné hned šestnáct danových hráčů. K vidění bylo několik zajímavých soubojů, ze kterých jako nejúspěšnější nakonec vyšel mladý profesionál Pavol Lisý ze Slovenska, následovaný dvojicí protřelých veteránů – Radkem Nechanickým a Vladimírem Daňkem. Až na čtvrté příčce se umístil náš nejsilnější hráč Lukáš Podpěra.

Konečné výsledky

Fotky z turnaje

Po třech letech se také konaly volby do Výkonného výboru asociace. Na kandidátní listině se objevilo pět jmen. Michal Zubalík, který se rozhodl ucházet o funkci již potřetí, a také čtyři nováčci – Jaroslav Kotowski, Jan Hora, Adriana Tomšů a Dušan Jánsky. Volby probíhaly v sobotu a během nich odevzdalo svůj hlas celkem 18 voličů. Všech pět jmenovaných bylo volbami řádně potvrzeno do funkce. 

Výsledky voleb

A nám proto nezbývá nic jiného, než nově zvoleným pogratulovat a popřát jim mnoho štěstí do následujících let.

 


O víkendu 18. – 20. 10. budou na půdě našeho hlavního města probíhat hned tři zajímavé akce:

  1. Pražský turnaj v go – Deskohraní
  2. Páteční turnaj na 9×9 pořádán Weiqi Clubem.
  3. Volby do Výkonného výboru ČAGo

Deskohraní má dlouholetou tradici, a tak není divu, že je přihlášeno úctyhodných 70 hráčů. Pěkně dotovaný cenový fond vždy zajistí účast alespoň pár účastníku evropské špičky. Letos se pravděpodobně o první místo poperou Lukáš Podpěra s Pavolem Lisým.

Během „deskohracího“ týdne býval organizován i turnaj na 9×9. Jak plynul čas, tak se různě měnily podmínky kladené organizátory a z turnaje sešlo. Letos se to hodlá napravit pražský Weiqi Club, který nabídl na páteční večer své prostory. Pozor! Kapacita je omezena na 20 míst a zároveň je zajištěno občerstvení, tak se v případě zájmu nezapomeňte registrovat.

V neposlední řadě proběhnou během sobotního dne volby do Výkonného výboru ČAGo. Více informací naleznete v samostatném článku věnovanému volbám.