Nebylo Vám nebo Vaším ratolestem ještě 20 let? Pak si tento víkend 8. až 9. února jistě nenecháte ujít Mistrovství republiky žáků a juniorů, které se koná ve FZŠ Brdičkova v Praze. Za předpokladu že Vaše ratolest začala hrát Go teprve nedávno a není zasvěcena tajům velké desky 19×19, pak vřele doporučujeme účast na sobotním doprovodném turnaji, kde se bude hrát na deskách 9×9 a 13×13 o neméně zajímavé ceny. Na doprovodném turnaji se děti vždy dobře baví a zároveň si zkusí, jaké to je hrát i s jinými soupeři, než se kterými se potkávají na svých kroužcích!

Nicméně zpět k turnaji Mistrovství republiky: hraje se ve třech věkových kategoriích (U12, U16 a U20):

Kategorie U12 bude letos velmi zajímavá. V čele stojí Ladislav Kořan mladší 12-kyu, Tadeáš Grosser 14-kyu a Bartoloměj Dach 16k. Na svůj věk jsou nebývale silní a go mají tak trochu v krvi. Tudíž se diváci i účastníci turnaje mohou těšit na pěkné partie.

Jednoznačně nejsilnější hráčka kategorie U16 je Marta Hrbková 10-kyu. Uvidíme, zda se nechá ohrozit svými konkurenty, nebo půjde střemhlav k výhře.

V U20 jsou favorité na výhru Robin Popov 1-kyu a Dita Vášová 2-kyu. Dita rozhodně umí překvapit a má mnoho zkušeností. Kromě toho výkonnostní rozdíl mezi těmito dvěma hráči není velký. Není tomu tak dávno, co se Robin Popov zjevil na české scéně a obrovskou rychlostí se dostal mezi špičku v juniorských kategoriích. Jistě je na bitvu velmi dobře připraven. Neopomeňme ovšem Rostislava Litovkina 5-kyu. Naplňuje totiž svůj potenciál a jeho síla každou partií roste. Při partiích s ním tak neusněte na vavřínech, šampioni!

Hraje se jako vždy o zajímavé ceny. Pro nejlepší dva hráče kategorie je připraven finanční příspěvek na Mistrovství Evropy, které se bude konat za měsíc v Chorvatsku.

Konečné výsledky:

Sada pohárů pro vítěze

Vítězové (zleva): Dita Vášová (U20), Ladislav Kořan mladší (U12), Marta Hrbková (U16)