Sezóna Ligy A se pomalu chýlí ke svému konci a český tým má na dosah postup do finále o který by ho mohla připravit již jen souhra nešťastných náhod. Rumunsko by muselo porazit Ukrajinu 4:0 a stejným poměrem by museli naši reprezentanti padnout se srbskými soupeři. Ani jeden z těchto výsledků se při pohledu na rozložení sil nejeví pravděpodobně. Ostatně pojďme si přiblížit okolnosti posledního zápasu.

Srbský tým vstupoval do začátku sezóny tradičně s bratry Mitićovými na vrchních deskách. Příliš se jim však nedařilo a Srbové se krčili bez bodu u dna tabulky odsouzení k sestupu do Ligy B. Po novém roce přestali nastupovat jejich hlavní hvězdy a do toho přišla největší rána v podobě náhlého úmrtí kapitána a legendy týmu Mijodraga Stankoviće. Od té doby tým vede zkušený Miloš Bojanić, který ze čtvrté desky povýšil na první a zaznamenal dvě překvapivé výhry nad Palem Baloghem a Elianem Grigoriem. Následně bylo vyloučeno ze soutěže družstvo Ruska a Srbům přestal hrozit přímý sestup. Stále jsou však bez bodu a již mohou očekávat těžké barážové utkání proti Německu.

Náš tým tedy značně obměnil sestavu. Svoji premiéru za národní tým si odbude Ondřej Fidrmuc, který se na českou goovou scénu vrátil teprve nedávno. Pamětníci ale jistě pamatují na jeho juniorské úspěchy před více než dekádou, kdy například dvakrát reprezentoval Česko na Mistrovství světa juniorů. Můžeme se tedy jen těšit, co předvede v úterním utkání, které si také budete moci vychutnat na kanále OhMyGo s komentářem Ondřeje Krumla a Ondřeje Kachyni. Partie třetí desky byla po dohodě obou aktérů odložena na středu.

Přijďte podpořit český tým na IGS!

Match 9 Česko Srbsko 4:0
1. Lukáš Podpěra 7-dan (Lukan) Miloš Bojanić 4-dan (vathra) Č+0,5
2. Jan Šimara 6-dan (flashback) Mihajlo Jacimović 3-dan (hami) B+vzd.
3. Martin Jurek 5-dan (FieldMouse) Dragan Dubaković 3-dan (Gagovedo) Č+vzd.
4. Ondřej Fidrmuc 4-dan (fido) Vuk Dušanić 2-kyu (vukkuv) B+vzd.