Již 12. ročník turnaje „O tři unce zlata a titul Go Baron“, nejprestižnější akce českého go, pokračuje vyzývatelským turnajem, který se odehraje v prostorách Ďáblické knihovny. Letos uvidíme 6 silných hráčů. Tři jsou z naší absolutní špičky, Jan Šimara, Jan Prokop a Jan Hora, další tři postoupili z B-Barona, který se konal před 2 týdny v Brně: Daniel Konopáč, Zbyněk Dach a Petr Cipra. Pokud vás překvapilo, že vyzyvatel z posledních třech ( !! ) let Ondřej Kruml se nenachází na startovní listině, je to proto, že dal přednost své vlastní svatbě o stejném víkendu. Přejme mu, aby svého rozhodnutí nelitoval.

Vítěz turnaje získá právo vyzvat současného držitele baronského titulu Lukáše Podpěru a vyhrát 1 nebo 2 zlaté mince. I poražený finalista vyzývatelského turnaje získá hodnotnou finanční odměnu. Za štědré ceny hráči vděčí sponzorům Josefu Němcovi, Janu Gernerovi a Vladimíru Daňkovi. Spolek pražských pořadatelů Pagoda tradičně věnuje cenu Baronova černého koně hráči, který porazí silnějšího soupeře v partii s nejvyšším rozdílem ratingů.

Všechny partie budete moci sledovat na OGS pod účty CZBaron1-2. První kolo začíná v pátek v 17.45, další kolo v sobotu v 9.30 hodin.

Fotogalerie zde.

1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo 5. kolo 6. kolo vítěz Barona
1 Jan Šimara 1-pro Šimara
B+26,5
Šimara
Č+1,5
Hora
Č+vzd
Jan Šimara 1-pro
Č+vzd
4 Zbyněk Dach 4-dan Cipra
Č+čas
5 Petr Cipra 4-dan
2 Jan Prokop 6-dan Prokop
B+vzd
3 Jan Hora 6-dan Hora
Č+vzd
6 Daniel Konopáč 3-dan
Hora Hora
Č+1,5
Dach
Šimara Šimara
B+vzd
Prokop Prokop
Č+vzd
Cipra Cipra
B+26,5
Konopáč
1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo 5. kolo 6. kolo vítěz Barona