Na termín 18. – 20. listopadu byly v Česku a okolních zemích naplánovány 4 turnaje, z nichž si museli (nejen) čeští hráči nechtěně vybírat, který nakonec upřednostní.

Pražský Go Baron je turnajem pouze pro zvané, ale o to prestižnějším, takže zde byla volba přece jenom jednodušší. Při absenci Ondřeje Šilta byla role favorizovaných přesměrována na čtveřici Hora, Prokop, Jurek a Kruml, avšak hlavní pozornost si k údivu veřejnosti vydobyl Vladimír Daněk, od něhož čekali vítěznou jízdu asi jen ti největší optimisté. Nástrahy dvojitého knockoutu zvládl nestárnoucí reprezentant nejlépe a svůj výkon korunoval dvěma výhrami nad Janem Horou – účastníkem Baronského finále v roce 2012. Právo vyzvat Lukáše Podpěru v prosincovém zápase o titul a jistotu jedné zlaté unce tak získal nejstarší hráč z české špičky, jehož oddanost ke hře je vskutku příkladná. Kompletní výsledky a záznamy partií byly zapsány v online reportáži.

V Německu se hrál 19. ročník Go To Innovation, na nějž vyrazilo pět „účastníků zájezdu“ z Prahy a Frýdku-Místku. Tento ojedinělý turnaj je záměrně opomíjen kvůli svému poněkud zvláštnímu systému s pohyblivým handicapem, což se projevilo na slabé návštěvě i tentokrát. Přes to všechno má své věrné příznivce a hlavně organizátora se silným sponzorem v zádech. Nejúspěšnější z české výpravy byla devátá Adriana Tomšů, která si krom umístění v první desítce vybojovala nadstandardní odměnu jako nejlepší žena. Lukáš Podpěra mohl jako držitel titulu vynechat vyzyvatelskou část Barona (viz předchozí odstavec) a pokusit se ovládnout Berlín. Bohužel se mu příliš nevedlo a musel přijmout třetí místo za vítězným Korejcem Kim Seong-Jinem a stříbrným Pavolem Lisým ze Slovenska.

Velkou konkurencí pro GTI bylo Austrian Open ve Vídni, na kterém startovala šestice Čechů. Přesvědčivým způsobem zvítězila bývalá korejská profesionálka žijící ve Švýcarsku Hajin Lee (Haylee Mass). Druhou pozici uhájil domácí Viktor Lin, bronz si odvezl Bulhar Sinan Djepov. Z našich se nejvýše umístil Jan Šebela, cenu za čtyři body obdrželi David Žáček a Ladislav Prošek.

Čtvrtou a poslední akcí, kde si mohli goisté zahrát, bylo na Slovensku dobře známé Mistrovství Košic. Do tohoto klání nakrátko zasáhl Jakub Vonšovský z Brna.

Fotogalerie: Jaroslav Kotowski – Vídeň