Vítejte u online reportáže ze speciálního turnaje na Slovensku, který se koná již potřetí v lázeňském městečku poblíž českých hranic. Turnaj pro hráče starší 50 let (ženy 30 let!) si oblíbili i goisté z Česka, takže je zde můžeme vidět v hojném počtu, často i se svými drahými polovičkami. Letos budou patřit k hlavním favoritům na vítězství a jejich počínání vám zprostředkujeme skrze přenosy v Českém pokoji na KGS (MSSOpen22a, b). V minulosti zde startovali např. Rob van Zeijst 7d nebo Viktor Bogdanov 6d.

Konečné výsledky

Pátek, 4. 11.

1. kolo (19:30)
Juraj Waczulík 1-dan – Vladimír Daněk 5-dan (*.sgf)
Zbyněk Dach 4-dan – Martin Strelka 1-dan (*.sgf)
Richard Knecht 4-dan – Milan Jadroň 1-dan
Petr Svašek 3-dan – Miroslav Poliak 2-dan
Miroslav Kostolanský 1-dan – Aleš Cieplý 1-dan

Jelikož se úvodní kolo končilo dost pozdě, na večerní zábavu už nezbylo tolik času a někteří šli rovnou na kutě. Podniky v městečku se taktéž ukládaly ke spánku, tak jsme se Zbyňkem stihli jen jednu přátelskou partičku a dvě plzničky, než jsme se přesunuli zpět na hotel a dali si v hrací místnosti odvetu s přinesenými zásobami. Vedle nás probíhala družná zábava při slovenském rengu a následných rozborech. Zapomněl jsem ještě dodat, že hrací místo, kde jsme i ubytováni, je velmi pěkné a cítíme se tu příjemně.

Sobota, 5. 11.

2. kolo (8:45)
Daněk – Kostolanský (*.sgf)
Poliak – Dach (*.sgf)
Šmíd – Knecht
Jadroň – Svašek
Strelka – Waczulík

Partie Milana s Petrem byla přerušena v mikrokoncovce, protože by nestihli zarezervované lázeňské procedury. Pokračovat se bude po společném obědě v restauraci R-Club na promenádě, ostatní mají volný program až do večerního kola.

3. kolo (19:00)
Krušina – Dach (*.sgf)
Daněk – Knecht (*.sgf)
Strelka – Poliak
Kostolanský – Svašek
Waczulík – Šmíd

Neděle, 6. 11.

4. kolo (9:00)
Dach – Daněk (*.sgf)
Poliak – Krušina (*.sgf)
Svašek – Knecht
Waczulík – Kostolanský
Strelka – Švec

5. kolo (12:00)
Cieplý – Daněk (*.sgf)
Knecht – Dach (*.sgf)
Poliak – Šmíd (*.sgf)
Krušina – Kostolanský
Svašek – Strelka

V posledním kole mi bohužel vypadl internet, takže prozatím offline zápis a možná se ke konci ještě podaří nahodit aspoň jednu hru. Bohužel jsem velmi nešťastně ztratil velkou část záznamu druhé partie, tak snad se mi ji po kole s hráči podaří obnovit, protože byla docela zajímavá.

Konečné pořadí:
1. Vladimír Daněk 5-dan
2. Zbyněk Dach 4-dan
3. Richard Knecht 4-dan

4. Miroslav Kostolanský 1-dan (mistr Slovenska)
5. Martin Strelka 1-dan

Komplet SGF ke stažení.

Oh My Go videa: 1. část, 2. část