Hned na začátku roku na nás čeká v Olomouci goistický svátek. Během prodlouženého víkendu se zde na půdě Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého uskuteční celkem tři zcela odlišné turnaje.

Tím největším bude zajisté pětikolový víkendový turnaj, ve kterém opět očekáváme prolomení hranice stovky účastníků z více jak deseti evropských zemí. Stejně jako loni se můžete těšit na půvabné členky Japonského klubu, které budou po celou dobu nabízet čerstvé čaje. Novinkou pro letošní rok, kterou jsme pro vás připravili ve spolupráci s Konfuciovým institutem, bude Kaligrafická dílna. Navštívit ji bude možné po celou sobotu.

Nejsledovanějším turnajem však bude Finále Evropské Grand Prix za rok 2018, ve které se představí 16 nejlepších hráčů ze starého kontinentu, mezi nimiž nebudou chybět ani dva domácí zástupci – Lukáš Podpěra a Ondřej Kruml. Povede se našim postoupit ze skupiny, nebo dokonce dosáhnout na mety nejvyšší? Bližší informace najdete na zde.
Nebudou chybět přenosy ze čtyř desek na serveru KGS a novinkou bude živě komentované vysílání jednotlivých partií na server Twitch.

Nejnovějším přírůstkem bude kvalifikace na Globis Cup (Mistrovství světa juniorů), jenž se uskuteční ve čtvrtek a pátek. Tento turnaj je určený výhradně pro hráče do dvaceti let. Na vítěze čeká pozvánka na Globis Cup, který se uskuteční v dubnu v japonském Tokyu. O tu se pokusí porvat i početná domácí sestava vedena novopečeným danem Tristanem Deferem.

Upozornění na závěr: Kapacita ubytování na studentských kolejích je již plně vyčerpána a ubytováni budou pouze ti hráči, kteří kontaktovali olomoucké organizátory a toto ubytování si s nimi domluvili předem. Nestačilo tedy pouze zatrhnout v registraci políčko ubytování na kolejích.

Pokud byste chtěli být v centru dění, tak neváhejte a přijeďte se podívat ať už v roli diváka nebo aktivního hráče. Registrace na víkendový turnaj je stále otevřená.

S případnými dotazy se na nás neváhejte obrátit, kontakty naleznete v propozicích.

Za pořadatele a Go klub Olomouc
Karel Švec

Výsledky Globis Cupu

Výsledky víkenďáku

Výsledky finále GP

Pár fotek z akce lze najít na facebookových stránkách Go klubu Olomouc